E-learning

Wat is E-Learning?

E-Learning is een leervorm waarbij je gebruikt maakt van een digitale leeromgeving. De lessen die je gaat leren worden digitaal verstrekt en je maakt gebruik van een systeem waar je zelfstandig of soms met behulp van een docent op afstand naar je examen toewerkt. Deze manier van E-Leren heeft veel voordelen en het mooiste is dat je gelijk kunt starten met het behalen van jouw doelen en realiseren van een succesvolle carrière!

Als je E-Learning vergelijkt met het leren via boeken, docenten en klassen, dan merk je dat er heel veel overeenkomsten zijn, maar ook wezenlijke verschillen. Met digitaal leren gebruik je digitale middelen zoals computers, tablets, smartphones, internet, social media en nog veel meer. Leer op de momenten die je zelf bepaald, je tempo en hoelang je leert. In de meeste gevallen ben je niet gebonden aan een vaste locatie, maar leer je overal waar je de beschikking hebt over een apparaat en over internet.

Maar er zijn ook vele overeenkomsten. Een digitale training is, net als iedere goede training, ontwikkeld vanuit een helder en goed onderbouwd didactisch concept. Er zijn leerdoelen, opdrachten en testen en je wordt digitaal begeleid en gecontroleerd. In veel gevallen is het volgen van een digitale training veel efficiënter dan alleen een training in een klaslokaal. Vaak is ook een mengvorm beter: dan volg je een zgn. Blended Learning Training.

Klik hier voor ons studieoverzicht ➜

E-Learning groeit nog steeds!

Digitaal leren is niet langer meer een toekomstbeeld. Hoewel er natuurlijk nog genoeg opleidingen zijn waarbij je gebruik maakt van boeken en papierwerk of gewoon les hebt op een school is E-Learning nog steeds flink in opmars. Veel zaken gaan steeds meer digitaal en het is dan ook logisch dat de elektronische leerweg hier niet op achter blijft. Je ziet tegenwoordig al veel vaker dat er zelfs op scholen gebruik wordt gemaakt van de leermethode i.c.m. met lessen in een klaslokaal en van docenten. De iPad’s duiken steeds vaker op in de schoolbanken, wat een goede aanvulling vormt op de normale leergang. Met E-Learning bestel je een studie online en waarna je deze direct kan downloaden en van start kunt gaan in de digitale leeromgeving. Je leert zelfstandig en/of met behulp van een docent. Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden op de digitale snelweg als het gaat om leren. Zo kun je met bepaalde E-Learnings gebruik maken van leermaterialen, video’s en audiobestanden. Je kun voor jezelf leerdoelen stellen en deze bijhouden in het systeem van waaruit je werkt. Je zal met alle mogelijkheden van E-Leren altijd optimaal voorbereid zijn op jouw examens en hiermee een voorsprong hebben als je gaat solliciteren op die leuke job!

De voordelen van E-Learning


Ontdek met deze slimme manier van leren alle voordelen die het met zich meebrengt:

Tijdsindeling
De mogelijkheden zijn grenzeloos en het grootste voordeel is misschien wel dat als jij vandaag besluit een opleiding te gaan doen via Digileren.nl, je gelijk kunt starten na het afronden van je bestelling. Je start vrijwel direct en bepaald ook gedurende je hele studie jouw eigen tijdsindeling. Dit is voor veel mensen die gebruik maken van E-Learning een heel groot voordeel omdat het zo te combineren valt met werk, gezin en andere activiteiten. Maak je eigen planning en werk je doelen af in jouw tempo!

Kosten van E-Learning
Over het algemeen zijn de E-Learnings ook financieel gezien erg aantrekkelijk. Doordat je niet betaald voor een accommodatie en de kosten die daarbij komen kijken en de kosten van personeel ook een stuk lager zijn betaal je altijd de beste prijs voor een hoogwaardige studie. Wij hebben in onze webshop zeer aantrekkelijke opleidingen die op deze manier voor iedereen toegankelijk zijn.

Snel schakelen
Het uitvoeren van een aantal zaken omtrent jouw leerweg gaan online natuurlijk een stuk sneller. Denk aan het invoeren en versturen van gegevens, contact leggen, en de toegankelijkheid op veel verschillende apparaten. Hierdoor ben jij praktisch altijd in staat om snel te leren en te werken.

Waarom Digileren.nl?

Digileren.nl heeft alle kennis en “know how” in huis om hoogwaardige E-Learnings te verstrekken die aansluiten bij jouw wensen en doelen. Door ons team dat bestaat uit een mix van zeer ervaren Docenten, Technische Ontwikkelaars en E-Commerce personeel ben je verzekerd van de beste plek als het gaat om digitaal leren. Wij hebben veel verschillend soorten opleidingen, cursussen en trainingen in de vorm van E-Learnings in onze webshop. Op deze manier kunnen wij iedereen helpen met het behalen van persoonlijk doelen en jouw carrière! Heb je toch vragen over een specifieke opleiding of ben je op zoek naar E-Learning op maat? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen en bespreken we graag de mogelijkheden met je!

E-Learning begrippen en aanvullende informatie


E-Learning
E-Learning is een digitale training die je volgt op een PC, laptop of tablet. Meestal duurt een E-Learning training langer dan een halfuur, zodat je er ook echt voor moet gaan zitten. Een complete E-Learning training bevat informatie, instructie, opdrachten en testen. Meestal is de voortgang van een digitale training te volgen op een Leer Management Systeem (LMS).

Mobile Learning
Mobile Learning volg je op je smartphone. Het is vaak een korte E-Learning training in de vorm van een video of een app die je volgt als je even tijd over hebt. Op reis, als je even moet wachten of als je even niets anders te doen hebt.

Webinar
Een les of een college die je online kunt volgen, bijvoorbeeld via Skype. Tijdens het Webinar kun je communiceren met de docent of met medecursisten.

Virtual Classroom
Met een Virtual Classroom kun je, onder leiding van een docent, met een groep leerlingen chatten of praten. Ook videobeelden van docenten leerlingen zijn mogelijk.

Blended Learning
De mengvorm Blended Learning van bijvoorbeeld E-Learning en Face-To-Face waarbij de E-Learning wordt afgewisseld met klassikale lessen onder leiding van een docent.

Massive Open Online Course (MOOC)

Deze trainingen worden gratis online beschikbaar gesteld door bekende universiteiten en hoge scholen. Een MOOC wordt vaak door een grote groep cursisten gevolgd. Het bestaat uit online colleges en het uitvoeren van opdrachten. Via een forum wordt er gecommuniceerd en worden er vragen gesteld en beantwoord. Een MOOC wordt vaak gevolgd op afgesproken tijdstippen.

Leer Management Systeem (LMS)
Leerplatform of LMS. Een LMS is software waarmee een digitale training ter beschikking wordt gesteld aan een leerling. Ook kun je met een LMS de leerling volgen en resultaten zien van de voortgang en testen.

De inhoud van een digitale training
Met een digitale training kun je op allerlei manieren leren. Door een video te bekijken of door tekst te lezen, maar ook door vragen te beantwoorden of een test te doen. In een digitale training kan dit allemaal worden verwerkt. Zo kun je de inhoud van een training afwisselend, aantrekkelijk en leerzaam maken.

User Interface (UI)
Met de User Interface of de gebruikers omgeving, kan de gebruiker door de training navigeren. De User Interface bepaalt hoe de E-Learning eruitziet en hoe deze wordt gebruikt.